sastojci

  • 300 g glatkog brašna
  • 60 g škrobnog brašna
  • 90 g šećera u prahu
  • 200 g maslaca
  • 60 g mljevenih badema
  • 4 žumanjka
  • 300 g džema od šipka ili jagoda
  • 1 žlica ruma

Za posipanje:

  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer

Način pripreme

01

Od brašna, škrobnog brašna, šećera u prahu, ohlađenog i na listiće narezanog maslaca, mljevenih badema i žumanjaka umijesite prhko tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i držite u hladnjaku oko 1 sat.

02

Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte sasvim tanko, izrežite kalupom zvjezdice, i to polovinu od njih s rupicom na sredini.

03

Složite ih jednu do druge u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200 °C.

04

Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite ih šećerom u prahu pomiješanim s vanilin šećerom. Preostale, čitave zvjezdice premažite marmeladom u koju ste umiješali rum, pa ih poklopite pošećerenim zvjezdicama.

podijeli

Proizvodi iz recepta