sastojci
- 300 g glatkog brašna
- 60 g škrobnog brašna
- 90 g šećera u prahu
- 200 g maslaca
- 60 g mljevenih badema
- 4 žumanjka
- 300 g džema od šipka ili jagoda
- 1 žlica ruma
Za posipanje:
- 100 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
Način pripreme
Od brašna, škrobnog brašna, šećera u prahu, ohlađenog i na listiće narezanog maslaca, mljevenih badema i žumanjaka umijesite prhko tijesto. Omotajte ga prozirnom folijom i držite u hladnjaku oko 1 sat.
Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte sasvim tanko, izrežite kalupom zvjezdice, i to polovinu od njih s rupicom na sredini.
Složite ih jednu do druge u lim za pečenje obložen papirom za pečenje i pecite oko 10 minuta na temperaturi od 200 °C.
Pečene zvjezdice s rupicom stavite na papir i pospite ih šećerom u prahu pomiješanim s vanilin šećerom. Preostale, čitave zvjezdice premažite marmeladom u koju ste umiješali rum, pa ih poklopite pošećerenim zvjezdicama.