Veganski slatki kruh s borovnicama

sastojci

  • 100 g pirovog brašna
  • 50 g kukuruznog brašna
  • 50 g mljevenih lješnjaka
  • 1 žlica rogačeva brašna
  • 120 g šećera
  • 2 vanilin šećera
  • 50 ml ulja
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • cimet, mljeveni klinčić, ribana korica limuna-količine po želji
  • 100 ml rižinog mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 200-250 g borovnica

Način pripreme

01

U većoj posudi pomiješajte sve suhe sastojke, zalijte mlijekom i mineralnom vodom, ujednačite smjesu, umiješajte borovnice.

02

Duguljasti kalup obložite papirom za pečenje, prebacite tijesto, pecite na 160 °C oko 30 minuta.

Borovnice možete zamijeniti malinama ili ribizlom.

podijeli

Proizvodi iz recepta