sastojci

  • 100 g poprženih listića badema
  • 150 ml vrhnja od kokosa ili zobi
  • 50 g kokosova maslaca (ili ulja)
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 2 žumanjka
  • 500 g sira ricotta
  • 4 žlice meda
  • naribana korica 1 limuna
  • naribana korica 1 naranče
  • 50 g čvrstog jogurta
  • 10-ak sušenih marelica
  • 50 g suhih brusnica

Način pripreme

01

U manju posudu ulijte vrhnje, otopljeni kokosov maslac i ekstrakt vanilije. Kratko stavite na vatru i neprestano miješajte da se sastojci malo zagriju i dobro povežu.

02

Maknite s vatre i umiješajte žumanjke. Stavite na laganu vatru i neprestano miješajući kuhajte oko 2 minute. Pazite da ne zakipi kako bi se žumanjci lagano skuhali, a smjesa dobila teksturu senfa.

03

Maknite s vatre i izlijte u veću posudu. Dodajte ricottu, med i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Zatim dodajte naribane korice naranče i limuna, jogurt i ponovo dobro izmiješajte.

04

Dodajte 2/3 poprženih badema, grubo narezane marelice, suhe brusnice i lagano, ali temeljito izmiješajte. Uzmite 2 sterilne gaze veličine oko 50 x 50 cm, namočite ih i dobro ocijedite.

05

Dvije zdjelice ili čaše s unutarnje strane obložite namočenim gazama tako da rubovi gaze vire van. U njih rasporedite pripremljenu smjesu, poravnajte je i prekrijte gazom te je lagano pritisnite.

06

Kalupe držite u hladnjaku od 4 do 8 sati ili cijelu noć kako bi se sir slegnuo. Okrenite kalupe, ocijedite višak tekućine, izvadite iz gaze, obložite desert ostatkom poprženih badema i poslužite.

podijeli

Proizvodi iz recepta