Torta s kremom od sira i bobičastog voća

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 200 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 250 g brašna
  • 1 prstohvat soli
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mlijeka
  • Maslac, krušne mrvice za kalup

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 200 g šećera
  • 300 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 5 listića želatine
  • 150 g krem sira
  • 150 g mix smrznutog bobičastog voća
  • 30 g šećera

Izvana:

  • 50 g šećera u prahu
  • 80 g svježih malina
  • 80 g svježih borovnica
  • 80 g svježih ribizla
  • listići svježe mente

Način pripreme

01

Za biskvit, pjenasto miksajte jaja i sve šećere, dodajte ulje, nastavite miksati, naizmjence dodajte brašno, prstohvat soli i mlijeko. Kalup za tortu premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, ulijte tijesto. Pecite u pećnici zagrijanoj  na 180 °C 35-40 minuta, ovisno o pećnici, provjerite tijesto čačkalicom.

02

Pustite da se malo ohladi, izvadite iz kalupa i ostavite na rešetku i pustite da se hladi do kraja. Za kremu, prokuhajte smrznuto voće uz dodatak 30 g šećera, usitnite štapnim mikserom, ostavite da se hladi. Namočite listiće želatine u hladnu vodu. Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko tucite na pari. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se želatina otopi, a krema hladi. Mikserom pjenasto razradite sir i umiješajte u kremu.

03

Tucite vrhnje za šlag. U kremu umiješajte voće. Kad se krema ohladi na sobnu temperaturu lagano umiješajte šlag. Prerežite biskvit, premažite donju koru kremom, poklopite, lagano rukom potisnite, odložite u hladnjak da se krema stegne. Prije posluživanja tortu pospite šećerom u prahu, dekorirajte svježim voćem i listićima mente.

Prije nego krenete tući vrhnje za šlag dobro ga ohladite u hladnjaku.

podijeli

Proizvodi iz recepta