Torta od sira, kupina i borovnica s piškotama

Ukupno trajanje
40
Min
min

sastojci

  • 200 g piškota
  • 100 g kupina
  • 100 g borovnica

Krema

  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 1 vanilin šećer
  • 400 g svježeg kravljeg sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 5 listića želatine

Način pripreme

01

Za kremu pjenasto tucite na pari ili vatri jaja, šećer, vanilin šećer i mlijeko. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, dodajte listiće želatine koje ste prethodno namočili u ledenu vodu. Mutite još jednu minutu. 

02

Mikserom pjenasto umutite sir pa ga umiješajte u vruću kremu. Birajte zaista svježi sir, po mogućnosti star jedan dan, da ne bi bio kiseo. 

03

Ohladite na sobnu temperaturu (20 °C) i umiješajte srednje čvrsto tučeno slatko vrhnje i pola količine voća. 

04

U kalup promjera 28 cm položite piškote (za dno je dobro pola piškota izmrviti na krupnije komade), prelijte kremom, lagano lupnite kalupom dva puta po stolu da krema popuni praznine u podlozi. Ostale piškote zabodite kružno u kremu i pospite preostalim voćem. 

05

Stavite u hladnjak da stoji najmanje 6 sati.

Priprema kreme na parnoj kupelji smanjuje mogućnost grudanja jaja, a prilikom dodavanja želatine u kremu pazite da ne zavri jer će izgubiti svojstva.​

podijeli

Proizvodi iz recepta