sastojci
- 200 g piškota
- 100 g kupina
- 100 g borovnica
Krema
- 3 jaja
- 100 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 1 vanilin šećer
- 400 g svježeg kravljeg sira
- 300 ml vrhnja za šlag
- 5 listića želatine
Način pripreme
Za kremu pjenasto tucite na pari ili vatri jaja, šećer, vanilin šećer i mlijeko. Kad krema dosegne temperaturu od 82 °C, dodajte listiće želatine koje ste prethodno namočili u ledenu vodu. Mutite još jednu minutu.
Mikserom pjenasto umutite sir pa ga umiješajte u vruću kremu. Birajte zaista svježi sir, po mogućnosti star jedan dan, da ne bi bio kiseo.
Ohladite na sobnu temperaturu (20 °C) i umiješajte srednje čvrsto tučeno slatko vrhnje i pola količine voća.
U kalup promjera 28 cm položite piškote (za dno je dobro pola piškota izmrviti na krupnije komade), prelijte kremom, lagano lupnite kalupom dva puta po stolu da krema popuni praznine u podlozi. Ostale piškote zabodite kružno u kremu i pospite preostalim voćem.
Stavite u hladnjak da stoji najmanje 6 sati.
Priprema kreme na parnoj kupelji smanjuje mogućnost grudanja jaja, a prilikom dodavanja želatine u kremu pazite da ne zavri jer će izgubiti svojstva.