
sastojci
- 300 g oštrog brašna
- 200 g maslaca
- 160 g šećera
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- 1 vanilija bourbon šećer
- 0.5 g ribane korice limuna
- 40 g pudinga od vanilije
- 500 ml mlijeka
- 2 lista želatine
- 300 ml vrhnja za šlag
- 500 g jagoda
- 300 g trešanja
- 1 crveni preljev za torte
Način pripreme
Od brašna, maslaca, jajeta, 100 g šećera, 1 vanilin šećera i ribane korice limuna zamijesite tijesto. Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije, prebacite u namazan kalup, obložite stjenku kalupa, odstranite višak tijesta preko rubova, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 160 °C oko 25 minuta.
Maknite foliju i grah, pustite da se tijesto hladi. Namočite želatinu u hladnu vodu. Puding pomiješajte sa 60 g šećera, bourbon šećerom i malo mlijeka. Preostalo mlijeko zakipite, prelijte preko smjese pudinga, kuhajte 2 – 3 minute stalno miješajući da se zgusne. U vrući puding umiješajte ocijeđenu želatinu. Istucite vrhnje za šlag i umiješajte u puding ohlađen na sobnu temperaturu.
Stavite kremu na tijesto, odložite u hladnjak da se stegne. Operite i očistite jagode i trešnje, ostavite nekoliko cijelih jagoda i trešanja, ostale jagode narežite na četvrtine, trešnje prepolovite i maknite koštice. Poslažite voće na kremu u krugove kao na slici. Pripremite preljev za tortu prema uputama na vrećici i kistom premažite voće. Prije posluživanja u sredinu tarta dodajte nekoliko cijelih jagoda i par trešanja s peteljkama.
Za preljev možete odabrati osim crvenog i svijetli preljev za torte.
Proizvodi iz recepta
