Tart s bundevom

sastojci

  • 150 g pšeničnog brašna
  • 150 g raženog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 g cimeta
  • 1 jaje
  • 70 g sjemenki buče
  • 300 g pirea od tikve
  • 300 g krem sira
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok 1 limuna
  • 4 jaja

Način pripreme

01

Pomiješajte oba brašna, dodajte listiće maslaca, šećer, vanilin šećer, cimet i jaje, zamijesite prhko tijesto. Umiješajte u tijesto 50 g sitno sjeckanih koštica buče.

02

Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 – 4 mm, 4 cm veće od okruglog kalupa. Prebacite tijesto u kalup premazan maslacem, obložite stjenku kalupa, odstranite višak tijesta preko rubova, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite na 180 °C 15 minuta.

03

Za nadjev ogulite tikvu, odstranite koštice, narežite na kocke, pecite na limu na 170 °C oko 15 minuta, napravite pire. Da biste dobili 300 g pirea potrebno je 600 – 800 g tikve. Miksajte jaja, šećer i vanilin šećer, dodajte pire od tikve, sir i limunov sok, ujednačite.

04

Maknite s tijesta grah i aluminijsku foliju, rasporedite nadjev, vratite u pećnicu još 25 minuta, ugasite pećnicu i ostavite tart u toploj pećnici. Prije posluživanja dekorirajte košticama buče.

podijeli

Proizvodi iz recepta