Štrudla od jabuka s grizom

sastojci

  • 9 tankih kora za savijaču
  • 3 jaja
  • 25 dkg šećera
  • 200 ml ulja (može i malo manje)
  • 2 čvrsta jogurta
  • 200 g griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1.5 kg oguljenih jabuka

Za premazivanje

  • 50 ml mlake vode
  • 1-2 žlice ulja

Način pripreme

01

Mikserom izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postane kremasto. Malo po malo dodajte ulje miksajući na maloj brzini. Dodajte jogurt, griz i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte i ostavite da stoji cca 15 min. da griz nabubri. Za to vrijeme ogulite i naribajte jabuke.

02

Odvojite tri kore za savijaču. Na prvu koru stavite dio nadjeva, preklopite drugom korom, ponovno premažite, preklopite trećom korom koju premažete nadjevom i po njoj rasporedite 1/3 ribanih jabuka. Pospite po želji cimetom. Zarolajte kore i stavite u protvan premazan uljem. Ponovite postupak s ostalim korama, premažite ih mješavinom tople vode i ulja i stavite peći na 180°C oko 35 minuta.

03

Malo ohlađene štrudle pospite šećerom u prahu.

podijeli

Proizvodi iz recepta