sastojci
- 9 tankih kora za savijaču
- 3 jaja
- 25 dkg šećera
- 200 ml ulja (može i malo manje)
- 2 čvrsta jogurta
- 200 g griza
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 1.5 kg oguljenih jabuka
Za premazivanje
- 50 ml mlake vode
- 1-2 žlice ulja
Način pripreme
Mikserom izmiješajte jaja, šećer i vanilin šećer dok ne postane kremasto. Malo po malo dodajte ulje miksajući na maloj brzini. Dodajte jogurt, griz i prašak za pecivo. Sve dobro izmiješajte i ostavite da stoji cca 15 min. da griz nabubri. Za to vrijeme ogulite i naribajte jabuke.
Odvojite tri kore za savijaču. Na prvu koru stavite dio nadjeva, preklopite drugom korom, ponovno premažite, preklopite trećom korom koju premažete nadjevom i po njoj rasporedite 1/3 ribanih jabuka. Pospite po želji cimetom. Zarolajte kore i stavite u protvan premazan uljem. Ponovite postupak s ostalim korama, premažite ih mješavinom tople vode i ulja i stavite peći na 180°C oko 35 minuta.
Malo ohlađene štrudle pospite šećerom u prahu.