Homemade apple pie on a white wooden background, top view. The classic autumn dessert for Thanksgiving is organic apple pie.
Copyright (c) 2022 Elena_E/Shutterstock. No use without permission.

Sočni biskvit s jabukom i medom

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 300 g naribanih jabuka
  • 150 g meda
  • 3 jaja
  • 100 g šećera
  • 200 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta
  • 100 ml biljnog ulja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 ml jogurta
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g šećera u prahu

Način pripreme

01

Naribane jabuke možete kratko pirjati u tavi (oko 5 minuta) da omekšaju i postanu kašaste.

02

U velikoj zdjeli miksajte jaja sa šećerom dok smjesa ne postane pjenasta i svijetla. Zatim dodajte med, ulje, ekstrakt vanilije i jogurt te sve dobro promiješajte.

03

U zasebnoj zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet i prstohvat soli. Postupno dodajite suhe sastojke u smjesu s jajima i lagano miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

04

Umiješajte naribane jabuke u smjesu. Tijesto će biti nešto gušće, ali to će mu osigurati sočnost.

05

Zagrijte pećnicu na 180 °C. Okrugli kalup za tortu (promjera 22 - 24 cm) obložite papirom za pečenje ili ga dobro premažite maslacem i pospite brašnom. Ulijte tijesto u kalup i poravnajte gornju površinu.

06

Pecite biskvit 40 - 45 minuta ili dok čačkalica umetnuta u sredinu biskvita ne bude čista kad je izvadite.

07

Kada se kolač ispeče, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se ohladi u kalupu 10-ak minuta, a potom ga izvadite iz kalupa i stavite na tanjur da se potpuno ohladi.

08

Kada se ohladi, biskvit pospite šećerom u prahu i poslužite.

podijeli