sastojci
Podloga:
- 100 g mljevenog keksa
- 100 g maslaca
Krema od sira:
- 500 g ricotta sira
- 2 žlice šećera
- 2 jaja
- 1 limun, sok
- 1 žličica ekstrakta vanilije
Preljev od vrhnja:
- 200 ml kiselog vrhnja
- 2 žlice šećera
Dodatno:
- 200 g borovnica
Način pripreme
01
Pećnicu zagrijte na 180 °C.
02
Pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac pa smjesu utisnite na dno kalupa za kolače.
03
Ricottu umutite sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i limunov sok, sve još kratko miksajte pa izlijte smjesu na podlogu od keksa. Po kremi rasporedite borovnice i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 35 - 40 minuta na 180 °C, a potom izvadite iz pećnice. Umutite kiselo vrhnje sa šećerom i prelijte preko kreme od sira pa vratite u pećnicu na još 2 minute.
04
Kad cheesecake izvadite iz pećnice, ostavite ga da se potpuno ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim još 2 - 3 sata u hladnjaku.