Sočan cheesecake s borovnicama

Ukupno trajanje
60
Min

sastojci

Podloga:

  • 100 g mljevenog keksa
  • 100 g maslaca

Krema od sira:

  • 500 g ricotta sira
  • 2 žlice šećera
  • 2 jaja
  • 1 limun, sok
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

Preljev od vrhnja:

  • 200 ml kiselog vrhnja
  • 2 žlice šećera

Dodatno:

  • 200 g borovnica

Način pripreme

01

Pećnicu zagrijte na 180 °C.

02

Pomiješajte mljevene kekse i otopljeni maslac pa smjesu utisnite na dno kalupa za kolače.

03

Ricottu umutite sa šećerom, dodajte jedno po jedno jaje, ekstrakt vanilije i limunov sok, sve još kratko miksajte pa izlijte smjesu na podlogu od keksa. Po kremi rasporedite borovnice i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 35 - 40 minuta na 180 °C, a potom izvadite iz pećnice. Umutite kiselo vrhnje sa šećerom i prelijte preko kreme od sira pa vratite u pećnicu na još 2 minute.

04

Kad cheesecake izvadite iz pećnice, ostavite ga da se potpuno ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a zatim još 2 - 3 sata u hladnjaku.

podijeli