sastojci
- 100 g datulja bez koštica
- 2 žličice tamnog kakaa
- 50 ml vode
- 100 g zobenih pahuljica
- 50 ml kokosova ulja
- 50 g tamnog keksa
Nadjev:
- 300 g šumskog voća (zamrznutog)
- 200 g svježih borovnica + 100 g za dekoraciju
- 1 mango
- 1 žlica SPAR Vital brezinog šećera
- 100 g tamne čokolade bez šećera
Način pripreme
01
U multipraktik stavite datulje, kakao, vodu, zobene pahuljice, kokosovo ulje i kekse. Pulsirajte dok smjesa ne postane homogena.
02
Kalup promjera 24 cm obložite papirom za pečenje te rasporedite dio smjese samo da pokrije dno i dobro utisnite prstima. Ostali dio smjese ostavite sa strane.
03
U multipraktik dodajte šumsko voće, borovnice, oguljen i očišćen mango i brezin šećer. Pulsirajte dok smjesa ne postane homogena pa dodajte preostali dio prve smjese. Pulsirajte još par puta kako bi se smjese povezale.
04
Dodajte preko podloge dobivenu smjesu od voća i dobro zagladite.
05
Ostavite u hladnjaku 2 – 3 sata.
06
Okruglim kalupom izrezujte voćne tortice i dodajte nekoliko bobica borovnica za dekoraciju. Naribajte po vrhu tamnu čokoladu.