Schwarzwald torta

Ukupno trajanje
70
Min
min

sastojci

Za biskvit

  • 5 jaja
  • 90 g šećera
  • 40 g oštrog brašna
  • 25 g škrobnog brašna
  • 25 g kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 4 žlice mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • sol

Za nadjev

  • 1 staklenka kompota od višanja
  • 50 ml likera od višanja
  • 600 ml biljnog vrhnja za šlag
  • 80 g čokoladnih listića
  • 10-ak svježih ili kandiranih višanja

Način pripreme

01

Bjelanjke pomoću električne miješalice istucite u čvrsti snijeg, a zatim postupno dodajte šećer, žlicu po žlicu, dobro miješajući između dodavanja kako bi se šećer rastopio. Potom u smjesu na isti način, jedan po jedan, umiješajte žumanjke.

02

Brašno pomiješajte sa škrobnim brašnom, praškom za pecivo, kakaom i ¼ žličice soli pa umiješajte u pripremljenu smjesu. Na kraju dodajte mlijeko i ulje pa izmiješajte.

03

Dobivenu smjesu prebacite u kalup za torte (ø 26 cm) obložen lagano namašćenim papirom za pečenje, poravnajte je i pecite 45 - 50 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C.

04

Ohlađeni biskvit razrežite na tri jednaka dijela. Svaki dio nakapajte jednom trećinom likera.

05

Višnje iz kompota dobro ocijedite, a vrhnje istucite u čvrsti šlag. Jednom petinom šlaga namažite donju koru i pospite s pola količine ocijeđenih višanja. Isto ponovite sa srednjom korom. Donju i srednju koru prije mazanja šlagom možete premazati i džemom od višanja. Poklopite gornjom korom pa cijelu tortu premažite ostatkom šlaga i ukrasite čokoladnim listićima i višnjama. Poslužite dobro rashlađenu.

podijeli

Proizvodi iz recepta