sastojci
Žuti biskvit:
- 4 jaja
- 4 žlice vode
- 80 g šećera
- 1 bourbon vanilin šećer
- 120 g glatkog brašna
- 0.5 praška za pecivo
- 1 prstohvat soli
Čokoladni biskvit:
- 1 jaje
- 75 g šećera
- 50 ml ulja
- 50 ml mlijeka
- 90 g brašna
- 40 g čokolade u prahu
- 0.5 praška za pecivo
Krema:
- 6 žumanjaka
- 120 g šećera u prahu
- 150 ml mlijeka
- 300 g kesten pirea
- 100 g čokolade sa 72 % kakaa
- 500 ml vrhnja za šlag
- 3 lista želatine
Za ukrašavanje:
- 100 g čokolade sa 72 % kakaa
Način pripreme
Za žuti biskvit, tucite bjelanjke i prstohvat soli da dobijete čvrst snijeg. Pjenasto miksajte žumanjke, vodu i šećer pa dodajte brašno s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg. Miksajte jaje i šećer za čokoladni biskvit pa dodajte ulje, mješavinu brašna, praška za pecivo i čokolade u prahu i mlijeko.
U silikonski kalup (ili na papir za pečenje) zaimačom stavite na tri mjesta čokoladno tijesto pa okolo dodajte žuti biskvit. Pecite na 180 °C oko 20 minuta. Biskvit prebacite na vlažnu krpu i odmah zarolajte. Namočite želatinu u ledenoj vodi. Za kremu, žumanjke, šećer i mlijeko tucite na pari, kad se ugrije dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se otopi želatina i polako hladite.
Razradite kesten pire, istucite vrhnje za šlag. U ohlađenu kremu umiješajte razrađeni kesten pire i šlag. Mlaki biskvit odmotajte, premažite kremom, zamotajte i odložite u hladnjak da se stegne. Za ukrašavanje, zagrijte čokoladu, kad se prohladi izlijte na foliju i zajedno s folijom stavite u polukružni kalup da dobijete oblik polumjeseca. Dok je čokolada još mekana nožićem označite trokute koje ćete kasnije razrezati. Ohladite čokoladu, izrežite trokutaste polumjesece i ukrasite roladu.
Za kremu, čokoladu nasjeckajte što sitnije kako bi se ravnomjerno i brzo otopila.