sastojci

Žuti biskvit:

  • 4 jaja
  • 4 žlice vode
  • 80 g šećera
  • 1 bourbon vanilin šećer
  • 120 g glatkog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 1 prstohvat soli

Čokoladni biskvit:

  • 1 jaje
  • 75 g šećera
  • 50 ml ulja
  • 50 ml mlijeka
  • 90 g brašna
  • 40 g čokolade u prahu
  • 0.5 praška za pecivo

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera u prahu
  • 150 ml mlijeka
  • 300 g kesten pirea
  • 100 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 500 ml vrhnja za šlag
  • 3 lista želatine

Za ukrašavanje:

  • 100 g čokolade sa 72 % kakaa

Način pripreme

01

Za žuti biskvit, tucite bjelanjke i prstohvat soli da dobijete čvrst snijeg. Pjenasto miksajte žumanjke, vodu i šećer pa dodajte brašno s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg. Miksajte jaje i šećer za čokoladni biskvit pa dodajte ulje, mješavinu brašna, praška za pecivo i čokolade u prahu i mlijeko.

02

U silikonski kalup (ili na papir za pečenje) zaimačom stavite na tri mjesta čokoladno tijesto pa okolo dodajte žuti biskvit. Pecite na 180 °C oko 20 minuta. Biskvit prebacite na vlažnu krpu i odmah zarolajte. Namočite želatinu u ledenoj vodi. Za kremu, žumanjke, šećer i mlijeko tucite na pari, kad se ugrije dodajte natrganu čokoladu, miješajte da se čokolada otopi, maknite s vatre, dodajte ocijeđenu želatinu, miješajte da se otopi želatina i polako hladite.

03

Razradite kesten pire, istucite vrhnje za šlag. U ohlađenu kremu umiješajte razrađeni kesten pire i šlag. Mlaki biskvit odmotajte, premažite kremom, zamotajte i odložite u hladnjak da se stegne. Za ukrašavanje, zagrijte čokoladu, kad se prohladi izlijte na foliju i zajedno s folijom stavite u polukružni kalup da dobijete oblik polumjeseca. Dok je čokolada još mekana nožićem označite trokute koje ćete kasnije razrezati. Ohladite čokoladu, izrežite trokutaste polumjesece i ukrasite roladu.

Za kremu, čokoladu nasjeckajte što sitnije kako bi se ravnomjerno i brzo otopila.

podijeli

Proizvodi iz recepta