
sastojci
- 4 jaja
- 150 ml vode
- 250 g šećera
- 75 ml ulja
- 250 g glatkog brašna
Krema – ganache:
- 400 g tamne čokolade sa 72 % kakaa
- 400 ml vrhnja za šlag
Dekoracija:
- 50 g suhih brusnica
- 100 g tamne čokolade za ukrase borić i zvjezdicu
- 40 g šećera u prahu
Način pripreme
Napravite kremu, zagrijte vrhnje, dodajte natrganu čokoladu, maknite sa vatre, miješajte da se čokolada otopi, pustite da se hladi i stegne.
Za ukrase, otopite čokoladu i ulijte u tankom sloju u kalupe borića i zvjezdice, ostavite na hladnom da se stegne.
Ispecite tanki biskvit. Miksajte jaja, vodu i šećer 10 minuta, dodajte naizmjence ulje i brašno, nastavite miksati. Tijesto ulijte u masnim papirom obložen široki lim za pečenje, pecite na 180 °C oko 30 minuta.
Topli biskvit odmah zarolajte, pustite da se ohladi, odmotajte, premažite iznutra kremom, ponovno zamotajte i odložite u hladnjak da se stegne.
Prebacite roladu na pladanj, premažite je kremom izvana, ukrasite brusnicama i čokoladnim ukrasima, pospite šećerom u prahu.
Okus kreme možete lako mijenjati dodajući joj različite arome – rum, amaretto, viski, koricu naranče, cimet...
Proizvodi iz recepta
