Rolada s kremom od čokolade

sastojci

  • 4 jaja
  • 150 ml vode
  • 250 g šećera
  • 75 ml ulja
  • 250 g glatkog brašna

Krema – ganache:

  • 400 g tamne čokolade sa 72 % kakaa
  • 400 ml vrhnja za šlag

Dekoracija:

  • 50 g suhih brusnica
  • 100 g tamne čokolade za ukrase borić i zvjezdicu
  • 40 g šećera u prahu

Način pripreme

01

Napravite kremu, zagrijte vrhnje, dodajte natrganu čokoladu, maknite sa vatre, miješajte da se čokolada otopi, pustite da se hladi i stegne. 

02

Za ukrase, otopite čokoladu i ulijte u tankom sloju u kalupe borića i zvjezdice, ostavite na hladnom da se stegne. 

03

Ispecite tanki biskvit. Miksajte jaja, vodu i šećer 10 minuta, dodajte naizmjence ulje i brašno, nastavite miksati. Tijesto ulijte u masnim papirom obložen široki lim za pečenje, pecite na 180 °C oko 30 minuta. 

04

Topli biskvit odmah zarolajte, pustite da se ohladi, odmotajte, premažite iznutra kremom, ponovno zamotajte i odložite u hladnjak da se stegne. 

05

Prebacite roladu na pladanj, premažite je kremom izvana, ukrasite brusnicama i čokoladnim ukrasima, pospite šećerom u prahu.

Okus kreme možete lako mijenjati dodajući joj različite arome – rum, amaretto, viski, koricu naranče, cimet...

podijeli

Proizvodi iz recepta