sastojci

  • 50 g zobene kaše
  • 150 g smeđeg šećera
  • 4 jaja
  • 30 g kakaa
  • 70 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 0.5 žličice cimeta u prahu

Krema:

  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 100 g sira mascarpone
  • 80 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 žlice soka naranče

Za posipanje:

  • 50 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 50 kokosova brašna
  • 50 g nasjeckanih oraha
  • 1-2 žlice zobene kaše

Način pripreme

01

Zobenu kašu prelijte sa 100 ml vrele vode i ostavite da odstoji 20 minuta.

02

Jaja i šećer pjenasto umutite. Dodajte brašno pomiješano s kakaom, praškom za pecivo, soli i cimetom. Na kraju umiješajte zobenu kašu. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (40 × 30 cm) obloženu papirom za pečenje i poravnajte. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.

03

Pečeni biskvit odmah, pomoću papira za pečenje, umotajte u roladu i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiješajte električnom miješalicom u čvrsti šlag. Mascarpone siru dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i sok naranče te dobivenu smjesu i šlag izmiješajte u glatku kremu.

04

Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite kremom (dio ostavite za premazivanje izvana). Umotajte biskvit u roladu i premažite ostatkom kreme.

05

Zagrijte maslac, dodajte šećer da se otopi, a zatim vanilin šećer, kokosovo brašno, usitnjenu zobenu kašu i nasjeckane orahe. Sve zajedno, uz miješanje, pržite do rumene boje, a zatim istresite na papir za pečenje da se ohladi. Dobivenom smjesom obložite roladu i ostavite da se dobro ohladi prije rezanja i posluživanja.

Smjesu za posipanje pržite na umjereno jakoj vatri da ne zagori i dobije gorak okus.

podijeli

Proizvodi iz recepta