sastojci
- 50 g zobene kaše
- 150 g smeđeg šećera
- 4 jaja
- 30 g kakaa
- 70 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 0.5 žličice cimeta u prahu
Krema:
- 200 ml slatkog vrhnja
- 100 g sira mascarpone
- 80 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 žlice soka naranče
Za posipanje:
- 50 g maslaca
- 100 g smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 kokosova brašna
- 50 g nasjeckanih oraha
- 1-2 žlice zobene kaše
Način pripreme
Zobenu kašu prelijte sa 100 ml vrele vode i ostavite da odstoji 20 minuta.
Jaja i šećer pjenasto umutite. Dodajte brašno pomiješano s kakaom, praškom za pecivo, soli i cimetom. Na kraju umiješajte zobenu kašu. Smjesu izlijte u posudu za pečenje (40 × 30 cm) obloženu papirom za pečenje i poravnajte. Pecite oko 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C.
Pečeni biskvit odmah, pomoću papira za pečenje, umotajte u roladu i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiješajte električnom miješalicom u čvrsti šlag. Mascarpone siru dodajte šećer u prahu, vanilin šećer i sok naranče te dobivenu smjesu i šlag izmiješajte u glatku kremu.
Ohlađeni biskvit odmotajte i premažite kremom (dio ostavite za premazivanje izvana). Umotajte biskvit u roladu i premažite ostatkom kreme.
Zagrijte maslac, dodajte šećer da se otopi, a zatim vanilin šećer, kokosovo brašno, usitnjenu zobenu kašu i nasjeckane orahe. Sve zajedno, uz miješanje, pržite do rumene boje, a zatim istresite na papir za pečenje da se ohladi. Dobivenom smjesom obložite roladu i ostavite da se dobro ohladi prije rezanja i posluživanja.
Smjesu za posipanje pržite na umjereno jakoj vatri da ne zagori i dobije gorak okus.