delicious coconut rafaello cheesecake
Copyright (c) 2017 Marta Winiarska/Shutterstock. No use without permission.

Rafaelo cheesecake

sastojci

  • 150 g oštrog brašna
  • 150 g mljevenih badema (oguljenih)
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer

Krema:

  • 500 g mascarponea
  • 100 g bijele čokolade
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 100 g šećera
  • 30 g mljevenih badema
  • 50 ml kokosova mlijeka
  • 1 listić želatine

Rafaelo kuglice:

  • 200 g bijele čokolade
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 60 g 60 g kokosa + 50 g za uvaljati
  • 8 oljuštenih badema

Način pripreme

01

Od svih navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto.

02

Tijesto razvaljajte između dva komada prozirne folije na debljinu 3 ‒ 4 mm.

03

Izrežite 5 cm veće od kalupa i prebacite pomoću folije u maslacem premazan kalup tako da tijestom obložite i stijenku kalupa; uklonite višak tijesta preko rubova.

04

Pećnicu zagrijte na 180 °C.

05

Tijesto izbodite vilicom, pokrijte ga aluminijskom folijom pa po njoj rasporedite suhi grah.

06

Pecite 20 minuta.

07

Maknite foliju te ostavite da se tijesto ohladi.

08

Namočite listić želatine u hladnu vodu.

09

Zagrijte kokosovo mlijeko, dodajte natrganu bijelu čokoladu, maknite s vatre i miješajte da se čokolada rastopi.

10

Dodajte ocijeđenu želatinu i miješajte da se rastopi.

11

Mascarpone razradite sa šećerom, postupno dodajte čokoladu, zatim umiješajte mljevene bademe pa ostavite da se ohladi. Na kraju umiješajte tučeno slatko vrhnje i kremu izlijte na ohlađeno tijesto. Kolač stavite u hladnjak.

12

Za rafaelo kuglice zagrijte vrhnje do vrenja pa prelijte natrganu čokoladu.

13

Miješajte da se čokolada rastopi te umiješajte 60 g kokosa. Smjesu ostavite u hladnjaku 60 minuta.

14

Ohlađenu smjesu vadite žlicom, oblikujte 8 kuglica, u sredinu svake stavite oljušteni badem.

15

Kuglice uvaljajte u kokos, njima ukrasite cheesecake pa poslužite.

podijeli