sastojci
- 40 g gustina
- 200 ml slatkog vrhnja
- 400 ml mlijeka
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 30 g chije
- 400 g trešanja
- 150 ml narančinog soka
- 80 g šećera
- 15 g gustina
Način pripreme
Priprema pudinga: gustin, šećer i vanilin šećer zamutite sa 3 - 4 žlice mlijeka. Mlijeko i vrhnje zakipite i uz stalno miješanje dodajte razmućeni gustin i šećer pa kuhajte još 2 - 3 minute.
Na kraju kuhanja dodajte chiju, promiješajte i podijelite u zdjelice za posluživanje, ali ostavite prostora za preljev s trešnjama.
Gustin zamiješajte sa 50 ml narančina soka. Trešnje operite, odstranite im koštice, pošećerite i prokuhajte s preostalim narančinim sokom. Stalno miješajući, dodajte razmućeni gustin i kuhajte još 2 - 3 minute. Ohladite na sobnu temperaturu (oko 30 °C) i prelijte preko pudinga.