Puding od chije s trešnjama

sastojci

  • 40 g gustina
  • 200 ml slatkog vrhnja
  • 400 ml mlijeka
  • 100 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 30 g chije
  • 400 g trešanja
  • 150 ml narančinog soka
  • 80 g šećera
  • 15 g gustina

Način pripreme

01

Priprema pudinga: gustin, šećer i vanilin šećer zamutite sa 3 - 4 žlice mlijeka. Mlijeko i vrhnje zakipite i uz stalno miješanje dodajte razmućeni gustin i šećer pa kuhajte još 2 - 3 minute.

02

Na kraju kuhanja dodajte chiju, promiješajte i podijelite u zdjelice za posluživanje, ali ostavite prostora za preljev s trešnjama.

03

Gustin zamiješajte sa 50 ml narančina soka. Trešnje operite, odstranite im koštice, pošećerite i prokuhajte s preostalim narančinim sokom. Stalno miješajući, dodajte razmućeni gustin i kuhajte još 2 - 3 minute. Ohladite na sobnu temperaturu (oko 30 °C) i prelijte preko pudinga.

podijeli

Proizvodi iz recepta