sastojci
Profiteroli:
- 125 ml mlijeka
- 200 ml vode
- 150 g brašna
- 100 g maslaca
- 4 jaja
- 15 g šećera
- 0.5 žličice soli
Krema:
- 0.5 pudinga od vanilije
- 250 ml mlijeka
- 30 g šećera
- 400 g krem sira
- 200 ml vrhnja za šlag
- 600 g jagoda
- 60 šećera u prahu
Način pripreme
Maslac i brašno svijetlo zapržite, maknite s vatre.
Mlijeko, vodu, šećer i sol zakipite i uz stalno miješanje prelijte preko maslaca i brašna. Vratite na vatru 1 – 2 minute, miješajte dok se ne prestane lijepiti. Maknite s vatre, ostavite da se hladi 10 minuta, dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.
Ohladite do kraja, napunite dresir vrećicu. Pećnicu prethodno zagrijte na 200 °C. Tijesto špricajte na lim pokriven masnim papirom, pecite 10 – 15 minuta da tijesto dobije zlatnožutu boju.
Profiterole ohladite, zatim prerežite. U međuvremenu skuhajte puding od vanilije prema uputi na vrećici, ohladite ga. Istucite vrhnje za šlag.
U puding umiješajte krem sir i na kraju šlag.
Jagode očistite i narežite na ploške.
Profiterole napunite kremom, dodajte ploške jagoda, poklopite, pospite šećerom u prahu i odložite u hladnjak do posluživanja.