Profiteroli s jagodama i kremom od sira

sastojci

Profiteroli:

  • 125 ml mlijeka
  • 200 ml vode
  • 150 g brašna
  • 100 g maslaca
  • 4 jaja
  • 15 g šećera
  • 0.5 žličice soli

Krema:

  • 0.5 pudinga od vanilije
  • 250 ml mlijeka
  • 30 g šećera
  • 400 g krem sira
  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 600 g jagoda
  • 60 šećera u prahu

Način pripreme

01

Maslac i brašno svijetlo zapržite, maknite s vatre.

02

Mlijeko, vodu, šećer i sol zakipite i uz stalno miješanje prelijte preko maslaca i brašna. Vratite na vatru 1 – 2 minute, miješajte dok se ne prestane lijepiti. Maknite s vatre, ostavite da se hladi 10 minuta, dodajte jedno po jedno jaje i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto.

03

Ohladite do kraja, napunite dresir vrećicu. Pećnicu prethodno zagrijte na 200 °C. Tijesto špricajte na lim pokriven masnim papirom, pecite 10 – 15 minuta da tijesto dobije zlatnožutu boju.

04

Profiterole ohladite, zatim prerežite. U međuvremenu skuhajte puding od vanilije prema uputi na vrećici, ohladite ga. Istucite vrhnje za šlag.

05

U puding umiješajte krem sir i na kraju šlag.

06

Jagode očistite i narežite na ploške.

07

Profiterole napunite kremom, dodajte ploške jagoda, poklopite, pospite šećerom u prahu i odložite u hladnjak do posluživanja.

podijeli