sastojci
Tijesto:
- 200 g oštrog brašna
- 100 g mljevenih badema
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 prstohvat soli
- 50 g kiselog vrhnja
Nadjev:
- 150 g džema od marelica
- 600 g marelica
- 80 g šećera
- 50 g badema
Način pripreme
01
Od svih navedenih sastojaka zamijesite prhko tijesto, zamotajte ga u prozirnu foliju i odložite u hladnjak 30 minuta.
02
Marelice prepolovite, odstranite koštice, pospite šećerom (80 g), kuhajte 5 minuta da puste sok.
03
Razvaljajte tijesto između 2 komada prozirne folije, prebacite ga u kalup, izbodite vilicom, premažite džemom od marelica.
04
Pećnicu zagrijte na 180 °C. Na tijesto poslažite marelice prerezanom stranom prema dolje, pecite oko 25 minuta.
05
Tostirajte u suhoj tavi bademe pa ih oštrim nožem narežite na listiće.
06
Prije posluživanja tart pospite listićima badema.