sastojci
- 120 g raženog brašna
- 120 g maslaca
- 120 g šećera
- 1 vanilin šećer
Nadjev:
- 200 g ABC sira
- 100 ml kiselog vrhnja
- 100 ml jogurta
- 150 g šećera
- 50 g oštrog brašna
- 3 žumanjka
- 3 bjelanjka
- 600 g breskvi
- listići mente
Način pripreme
01
Brašno, maslac i šećer umijesite i trljajte prstima da dobijete mrvičasto tijesto. U keramičku posudu za pečenje stavite tijesto po dnu i pecite ga 10 minuta na 180 °C.
02
Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto umutite. Dobro izmiješajte vrhnje, jogurt i sir. Spojite obje smjese i umiješajte rahlo snijeg od bjelanjaka.
03
Dobiveni nadjev prelijte preko pečenog tijesta, stavite ploške breskve i pecite na 170 °C oko 30 minuta. Ukrasite listićima mente.