sastojci

  • 1 kg glatkog brašna
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera
  • 1 kocka svježega kvasca
  • 6 žumanjaka
  • 2 naranče (korica)
  • 1 limun (korica)
  • 250 ml mlijeka
  • 2 vanilin šećera
  • 100 ml ruma
  • grožđice po želji

Način pripreme

01

Kvasac pomiješajte s malo mlačnog mlijeka, šećera i brašna. Kad se kvasac digne, dodajte sve druge sastojke i miksajte lagano mikserom uz dodavanje brašna. Ostavite da se tijesto digne, premijesite ga i oblikujte u 2 ili 3 kugle.

02

Stavite tijesto na lim obložen papirom za pečenje i pustite da se digne. Škarama zarežite slovo Y po površini, premažite ga žutanjkom, pospite šećerom i pecite na 180 °C oko 45 minuta.

Napravite više manjih pinci pa ih u papirnatim kalupima darujte gostima.

podijeli