sastojci
- 1 kg glatkog brašna
- 250 g maslaca
- 250 g šećera
- 1 kocka svježega kvasca
- 6 žumanjaka
- 2 naranče (korica)
- 1 limun (korica)
- 250 ml mlijeka
- 2 vanilin šećera
- 100 ml ruma
- grožđice po želji
Način pripreme
01
Kvasac pomiješajte s malo mlačnog mlijeka, šećera i brašna. Kad se kvasac digne, dodajte sve druge sastojke i miksajte lagano mikserom uz dodavanje brašna. Ostavite da se tijesto digne, premijesite ga i oblikujte u 2 ili 3 kugle.
02
Stavite tijesto na lim obložen papirom za pečenje i pustite da se digne. Škarama zarežite slovo Y po površini, premažite ga žutanjkom, pospite šećerom i pecite na 180 °C oko 45 minuta.
Napravite više manjih pinci pa ih u papirnatim kalupima darujte gostima.