sastojci
- 200 g oštrog brašna
- 125 g brašna od slanutka
- 500 ml kokosova mlijeka
- 2 jaja
- 0.5 žličice praška za pecivo
- sol
- ulje za pečenje
Za nadjev:
- 300 g skute
- 150 g rukole
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 žličica meda
- 2 češnja češnjaka
- 0.25 žličice mljevenog čilija
- sol
Način pripreme
Pomiješajte pšenično i slanutkovo brašno, prašak za pecivo i malo soli. Dolijte kokosovo mlijeko i umijesite glatku smjesu. Pustite je da odstoji 15-ak minuta.
Od pripremljene smjese u lagano namašćenoj tavi (Ø 22 cm) ispecite 10-ak palačinki. Maslinovo ulje pomiješajte s medom, protisnutim češnjakom, čilijem i malo soli.
Palačinke pripremite tako da po njima prvo razmrvite skutu, zatim rasporedite opranu i ocijeđenu rukolu i nakapate pripremljenim preljevom. Odmah poslužite.
Palačinke možete ispeći ranije, ali ih punite neposredno prije posluživanja kako rukola ne bi uvenula.