sastojci
- 200 g mljevenog maka
- 400 ml crvenog vina
- 400 g bijele čokolade
- 2 cijela jaja + 2 žumanjka
- 5 listića želatine
- 700 ml vrhnja za šlag
- 4 granny smith jabuke
- 1 mala čajna žličica cimeta u prahu (0,2 g)
- 80 g šećera
- sok 1 limuna
- 200 ml vode
Način pripreme
01
Kuhajte mak i vino dok vino potpuno ne ishlapi. Na parnoj kupelji otopite bijelu čokoladu. Dodajte kuhani mak. Maknite na stranu.
02
Na istoj parnoj kupelji pjenasto umutite jaja i žumanjke, dodajte namočenu želatinu. Sve pomiješajte s čokoladom i makom. Kad se malo ohladi, u nekoliko puta lagano umiješajte tučeni šlag. Napunite čašice i stavite u hladnjak da se stisne.
03
U vodi kuhajte šećer, limunov sok, cimet i očišćene i na kocke narezane jabuke. Kad su jabuke mekane, sve usitnite štapnim mikserom u glatku kremu. Servirajte s mousseom od maka.
Za pripremu koristite vino koje i inače volite piti.