Mousse od maka i bijele čokolade s kremom od jabuka

sastojci

  • 200 g mljevenog maka
  • 400 ml crvenog vina
  • 400 g bijele čokolade
  • 2 cijela jaja + 2 žumanjka
  • 5 listića želatine
  • 700 ml vrhnja za šlag
  • 4 granny smith jabuke
  • 1 mala čajna žličica cimeta u prahu (0,2 g)
  • 80 g šećera
  • sok 1 limuna
  • 200 ml vode

Način pripreme

01

Kuhajte mak i vino dok vino potpuno ne ishlapi. Na parnoj kupelji otopite bijelu čokoladu. Dodajte kuhani mak. Maknite na stranu.

02

Na istoj parnoj kupelji pjenasto umutite jaja i žumanjke, dodajte namočenu želatinu. Sve pomiješajte s čokoladom i makom. Kad se malo ohladi, u nekoliko puta lagano umiješajte tučeni šlag. Napunite čašice i stavite u hladnjak da se stisne.

03

U vodi kuhajte šećer, limunov sok, cimet i očišćene i na kocke narezane jabuke. Kad su jabuke mekane, sve usitnite štapnim mikserom u glatku kremu. Servirajte s mousseom od maka.

Za pripremu koristite vino koje i inače volite piti.

podijeli