sastojci
Tijesto:
- 300 g oštrog brašna
- 200 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 jaje
- 1 vanilin šećer
- Ribana korica limuna
Krema:
- 500 g mascarponea
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 1 vanilin šećer
- sok 1 limuna
- 4 kruške
- 60-80 g meda
Način pripreme
01
Od svih navedenih sastojaka umijesite prhko tijesto, razvaljajte između dva komada prozirne folije, izrežite na krugove 2 – 3 cm veće od kalupa.
02
Tijesto prebacite u maslacem premazane kalupe, obložite kalup, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.
03
Za kremu, miksajte pjenasto jaja, šećer i vanilin šećer, ručno umiješajte mascarpone i limunov sok. Kruške dobro operite i prepolovite.
04
Maknite s tijesta grah i foliju, napunite tartove kremom, stavite u svaki polovicu kruške, vratite u pećnicu još 25 – 30 minuta.
05
Tartove premažite medom i poslužite.