Mini tartovi s kruškom

sastojci

Tijesto:

  • 300 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 vanilin šećer
  • Ribana korica limuna

Krema:

  • 500 g mascarponea
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • sok 1 limuna
  • 4 kruške
  • 60-80 g meda

Način pripreme

01

Od svih navedenih sastojaka umijesite prhko tijesto, razvaljajte između dva komada prozirne folije, izrežite na krugove 2 – 3 cm veće od kalupa.

02

Tijesto prebacite u maslacem premazane kalupe, obložite kalup, izbodite tijesto vilicom, pokrijte aluminijskom folijom, dodajte suhi grah, pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 15 minuta.

03

Za kremu, miksajte pjenasto jaja, šećer i vanilin šećer, ručno umiješajte mascarpone i limunov sok. Kruške dobro operite i prepolovite.

04

Maknite s tijesta grah i foliju, napunite tartove kremom, stavite u svaki polovicu kruške, vratite u pećnicu još 25 – 30 minuta.

05

Tartove premažite medom i poslužite.

podijeli