Mini malina torta

Ukupno trajanje
50
Min

sastojci

  • 80 g maslaca
  • 150 g šećera u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • 2 jaja
  • 180 g glatkog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 ml mlijeka
  • 100 g džema od maline

Za kremu:

  • 300 g šećera u prahu
  • 250 g maslaca
  • 200 g krem sira
  • 3 žlice slatkog vrhnja
  • 1 žlica soka limuna
  • nekoliko kapi ružičaste boje za kolače

Način pripreme

01

Maslacu sobne temperature dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Potom dodajte vanilin šećer i, uz miješanje, jedno po jedno jaje. Naizmjence umiješajte mlijeko i brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo. 

02

Podijelite smjesu u dva mala kalupa za torte (Ø 16 – 18 cm) koje ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.

03

Maslac sobne temperature i šećer pjenasto izmiješajte te dodajte slatko vrhnje, krem sir i ružičastu boju.

04

Ohlađene biskvite prerežite horizontalno. Biskvit premažite kremom, zatim džemom od malina i prekrijte drugim biskvitom. Tako ponavljajte postupak i završite biskvitom. Cijelu tortu premažite kremom i ukrasite svježim malinama. 

05

Tortu držite u hladnjaku, a prije posluživanja držite je 10 minuta na sobnoj temperaturi.

Umjesto bojom za kolače, u kremu možete dodati pasirane maline.

podijeli

Proizvodi iz recepta