
sastojci
- 80 g maslaca
- 150 g šećera u prahu
- 1 vanilin šećer
- 2 jaja
- 180 g glatkog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 ml mlijeka
- 100 g džema od maline
Za kremu:
- 300 g šećera u prahu
- 250 g maslaca
- 200 g krem sira
- 3 žlice slatkog vrhnja
- 1 žlica soka limuna
- nekoliko kapi ružičaste boje za kolače
Način pripreme
Maslacu sobne temperature dodajte šećer u prahu i dobro izmiješajte električnom miješalicom. Potom dodajte vanilin šećer i, uz miješanje, jedno po jedno jaje. Naizmjence umiješajte mlijeko i brašno pomiješano sa soli i praškom za pecivo.
Podijelite smjesu u dva mala kalupa za torte (Ø 16 – 18 cm) koje ste premazali maslacem i posuli brašnom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 30 minuta.
Maslac sobne temperature i šećer pjenasto izmiješajte te dodajte slatko vrhnje, krem sir i ružičastu boju.
Ohlađene biskvite prerežite horizontalno. Biskvit premažite kremom, zatim džemom od malina i prekrijte drugim biskvitom. Tako ponavljajte postupak i završite biskvitom. Cijelu tortu premažite kremom i ukrasite svježim malinama.
Tortu držite u hladnjaku, a prije posluživanja držite je 10 minuta na sobnoj temperaturi.
Umjesto bojom za kolače, u kremu možete dodati pasirane maline.
Proizvodi iz recepta
