Meringue s kremom od jagoda i svježim jagodama


sastojci

  • 6 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera u prahu
  • 1 žličica limunova soka
  • 6 žumanjaka
  • 120 g šećera
  • 100 ml mlijeka
  • 200 g jagoda
  • 5 listića želatine
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • vanilin šećer, prema želji
  • 16 jagoda za ukras

Način pripreme

01

Bjelanjke odvojite od žumanjaka i uz dodatak soli istucite u čvrsti snijeg. U čvrsto tučeni snijeg dodajte šećer u prahu i limunov sok. Dobiveni snijeg pomoću dresir-vrećice špricajte na masni papir u obliku kruga promjera 6 - 7 cm (u sredini ostavite rupu veličine 1 cm). Stavite meringue na 1,5 - 2 sata u pećnicu prethodno zagrijanu na 90 °C.

02

Za kremu pjenasto na pari tucite žumanjke, šećer, mlijeko i vanilin šećer (temperatura neka bude 78 °C - 82 °C)

03

Dodajte prethodno namočene listove želatine i nastavite miješati još jednu minutu da se želatina otopi. Jagode usitnite pomoću štapnog miksera pa dobivenu pulpu umiješajte u kremu. Ohladite na sobnu temperaturu (20 °C) i dodajte tučeno slatko vrhnje.

04

Kremu prebacite u dresir-vrećicu i ostavite da se hladi 10 minuta u hladnjaku. Potom pomoću zvjezdastog nastavka kremu špricajte na meringue, a prije posluživanja ukrasite svježim jagodama.

podijeli

Proizvodi iz recepta