sastojci
Za koru
- 240 g glatkog brašna
- 170 g maslaca
- 80 g šećera u prahu
- prstohvat soli
Za nadjev
- 4 jaja
- 2 žumanjka
- 300 g šećera
- 40 g glatkog brašna
- 1 žlica naribane korice limuna
- 150 ml svježeg soka limuna
- šećer u prahu za posipanje
Način pripreme
Brašnu dodajte šećer u prahu, sol i hladan maslac narezan na listiće pa miješajte električnom miješalicom da dobijete mrvastu smjesu. Prstima utisnite smjesu u kalup za pečenje (23 × 33 cm) koji ste prethodno prekrili masnim papirom. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 20 minuta da počne žutjeti po rubovima. U međuvremenu pjenasto umutite jaja, žumanjke i šećer. Dodajte im brašno, koricu i sok limuna i promiješajte. Kad kora bude pečena, dok je još vruća, izlijte preko nje nadjev i vratite u pećnicu. Pecite još 20 - 25 minuta, a zatim izvadite da se ohladi, a potom kolač stavite u hladnjak na 2 sata da se dobro ohladi.
Kolač narežite na kocke i pospite šećerom u prahu.
Kolač mora ostati svijetle boje, pa pripazite da se pri pečenju ne zarumeni jer će postati suh.