sastojci
Za podlogu:
- 0.5 šalice badema
- 10 datulja bez koštica
- 0.5 jušne žlice kakaa
- 2 jušne žlice kokosovog ulja
- prstohvat himalajske soli
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Za kremasti dio:
- 0.5 šalice indijskih oraščića
- 6 jušnih žlica grčkog jogurta
- 200 g svježeg kravljeg sira
- 3 jušne žlice meda
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- sok od pola limuna
- 2 čajne žličice agar agara u prahu
- 0.5 šalice vode
Način pripreme
Indijske oraščiće namočite najmanje 4 sata. Ocijedite ih i isperite.
Za podlogu miksajte bademe do brašnaste strukture. Dodajte datulje, sol, vaniliju i kakao i miksajte dok ne dobijete kompaktnu ljepljivu smjesu.
Obložite manji kalup za kolač prozirnom folijom i ravnomjerno rasporedite smjesu na dno kalupa.
Stavite indijske oraščiće u blender, dodajte 2 žlice vode i miksajte do glatke strukture. Dodajte ostale sastojke (jogurt, sir, vaniliju, sok od limuna i med) i miksajte dok ne dobijete kremu.
Za zgušnjavanje pomiješajte vodu s agar agarom i stavite kuhati do vrenja. Smanjite temperaturu i kuhajte miješajući još 1 minutu. Malo ohladite i umiješajte u kremu te ponovno kratko miksajte.
Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi. Stavite u hladnjak najmanje 2 sata.
Prije posluživanja ukrasite jestivim proljetnim cvijećem ili voćem.