sastojci

  • 190 g brašna
  • 2 praška za pecivo
  • 1 g cimeta
  • prstohvat soli
  • 175 g topljenog maslaca
  • 200 g šećera
  • 2 jaja
  • 250 g pirea od bundeve
  • 40 g nakrupno nasjeckanih oraha
  • 100 g šećera
  • 2 naranče, sok
  • 150 g mascarpone sira
  • 80 g oraha (polovice)

Način pripreme

01

Bundevu ogulite, narežite na kocke i kuhajte 10 minuta, a potom ocijedite pa napravite pire i ohladite ga.

02

Pećnicu zagrijte na 190 °C i namastite kalup.

03

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, soli i cimetom. Miksajte otopljeni maslac i šećer, dodajte jedno po jedno jaje stalno miksajući, umiješajte brašno i na kraju pire od bundeve. Izlijte u kalup i pecite 30 - 40 minuta.

04

Za preljev karamelizirajte šećer, a kada potamni, zalijte ga sokom od naranče i pustite da prokuha i rastopi karamel. Kada reducira i postane gust kao sirup, maknite ga s vatre i ostavite da se ohladi na 20 °C. Ohlađeni karamel umiješajte u sir mascarpone pa time prelijte ohlađeni kuglof i ukrasite ga polovicama oraha.

podijeli

Proizvodi iz recepta