Kruške poširane u crnom vinu

Ukupno trajanje
45
Min
min

sastojci

  • 4 kruške
  • 500 ml crnog vina
  • 70 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • svježe iscijeđen sok 1 naranče
  • korica naranče
  • 1 štapić cimeta
  • 1 zvjezdasti anis
  • 3 klinčića
  • 4 kuglice sladoleda od vanilije (ili 250 g mascarponea izmiješanog s 2 žlice šećera u prahu)

Način pripreme

01

Vinu dodajte šećer, vanilin šećer, narančin sok i koricu, cimet, klinčić i anis. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta da se šećer rastopi.

02

Kruške pažljivo ogulite tako da sačuvate peteljku. Stavite ih u vino i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Duljina kuhanja ovisi o zrelosti i vrsti krušaka.

03

Kruške izvadite, a vino nastavite kuhati da dobijete sirup (10 min). Dobiveni umak prelijte preko krušaka i sve ostavite nekoliko sati u hladnjaku.

04

Poširane kruške poslužite sa sladoledom i prelijte umakom od vina.

podijeli

Proizvodi iz recepta

kruska-1-kg-vrtovi-hrvatske.jpg
Kruška
vanilin-secer-10g-s-budget.jpg
Vanilin šećer