sastojci
- 4 kruške
- 500 ml crnog vina
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
- svježe iscijeđen sok 1 naranče
- korica naranče
- 1 štapić cimeta
- 1 zvjezdasti anis
- 3 klinčića
- 4 kuglice sladoleda od vanilije (ili 250 g mascarponea izmiješanog s 2 žlice šećera u prahu)
Način pripreme
Vinu dodajte šećer, vanilin šećer, narančin sok i koricu, cimet, klinčić i anis. Zagrijte do vrenja i kuhajte nekoliko minuta da se šećer rastopi.
Kruške pažljivo ogulite tako da sačuvate peteljku. Stavite ih u vino i kuhajte na laganoj vatri oko 30 minuta, odnosno dok ne omekšaju. Duljina kuhanja ovisi o zrelosti i vrsti krušaka.
Kruške izvadite, a vino nastavite kuhati da dobijete sirup (10 min). Dobiveni umak prelijte preko krušaka i sve ostavite nekoliko sati u hladnjaku.
Poširane kruške poslužite sa sladoledom i prelijte umakom od vina.