sastojci
- 500 g tijesta za savijače
- 1 kg jabuka
- sok 2 limuna
- 150 g šećera
- 2 g cimeta
- 2 vanilin šećera
- 160 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
Način pripreme
Raširite listove tijesta i izrežite prema veličini kalupa za muffine koje ćete koristiti.
Pomiješajte 150 g šećera, cimet i vanilin šećer, iscijedite limune da dobijete sok, rastopite 100 g maslaca. Jabuke guljačem za povrće narežite na trake, kupajte u limunovom soku da ne promijene boju.
Premažite otopljenim maslacem kalupe, stavite 1 list tijesta, premažite ga maslacem, pospite mješavinom cimeta i šećera, stavite na to drugi list tijesta, premažite maslacem, pospite šećerom i slažite u krug trake jabuka da dobijete izgled ružice.
Svaku košaricu pospite preostalom mješavinom šećera i dodajte na vrh listić maslaca (60 g). Pecite na 170 °C 15 – 20 minuta.
Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.