sastojci
- 250 g omekšalog maslaca
- 200 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 1 prstohvat soli
- 5 jaja
- 500 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 125 ml mlijeka
- 100 g suhih smokava
- 100 g sušenih marelica
- 125 g grožđica
- 100 g kandirane korice limuna
- 80 g grubo sjeckanih oraha
- 80 g grubo sjeckanih lješnjaka
- 80 g grubo sjeckanih badema
- maslac i krušne mrvice za kalup
- 100 g šećera u prahu za posipanje
Način pripreme
Pjenasto miksajte omekšali maslac, dodajte sol, šećer i vanilin šećer, nastavite miksati pa dodajte jedno po jedno jaje, zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo i mlijeko.
Dodajte nasjeckane smokve i marelice, grožđice, kandiranu koricu limuna, sjeckane orahe, bademe i lješnjake pa sve ručno izmiješajte. Duguljasti kalup premažite maslacem, pospite krušnim mrvicama, prebacite tijesto i pecite na 170 °C oko 60 minuta.
Kolač pospite trećinom šećera u prahu dok je vruć, ostavite da se hladi desetak minuta pa opet pospite i nakon 20 minuta pospite preostalim šećerom u prahu.
Jaja, kao i maslac izvadite barem pola sata prije pripreme.