sastojci
- 500 g mascarponea
- 60 g svježih malina
- 500 g keksa s maslacem
- 500 ml zaslađenog vrhnja za šlag
- 200 ml grčkog jogurta
- 2 žlice chia sjemenki
- 2 žlice šećera u prahu
- 2 pakiranja instant želatine
Način pripreme
Izradite čvrsto vrhnje za šlag. Dodajte mascarpone, šećer i jogurt. Sve dobro izmiksajte te dodajte želatinu. Od kreme oduzmite oko 200 ml i izmiksajte s malinama koje ste prethodno ispasirali štapnim mikserom. Bijelu kremu podijelite na pola te u jednu polovicu dodajte chia sjemenke.
U kalup promjera 22 cm postavite prozirnu foliju (neka izlazi preko rubova). Pokušajte ju postaviti što ravnije da nije zgužvana. Slažite sastojke ovim redoslijedom. Izlijte prvo kremu od malina. Dobro poravnajte i zagladite. Zatim izlijte dio bijele kreme s chia sjemenkama i isto lijepo zagladite. Složite red keksa, premažite kekse tankim dijelom druge polovice bijele kreme, opet složite red keksa te izlijte preostali dio bijele kreme.
Protresite lagano kalup i poravnajte kremu. Stavite na hlađenje preko noći.
Uzmite ravan tanjur ili pladanj te preklopite kalup. S dvije ruke obrnite kalup na pladanj s kolačem. Pažljivo ga okrenite tako da vrh kolača dođe na dno. Skinite kalup i pažljivo odstranite foliju.
Narežite kolač na šnite i poslužite uz svježe maline.