Untitled design - 4

Lolač od malina

Ukupno trajanje
20
Min
min

sastojci

  • 500 g mascarponea
  • 60 g svježih malina
  • 500 g keksa s maslacem
  • 500 ml zaslađenog vrhnja za šlag
  • 200 ml grčkog jogurta
  • 2 žlice chia sjemenki
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 2 pakiranja instant želatine

Način pripreme

01

Izradite čvrsto vrhnje za šlag. Dodajte mascarpone, šećer i jogurt. Sve dobro izmiksajte te dodajte želatinu. Od kreme oduzmite oko 200 ml i izmiksajte s malinama koje ste prethodno ispasirali štapnim mikserom. Bijelu kremu podijelite na pola te u jednu polovicu dodajte chia sjemenke.

02

U kalup promjera 22 cm postavite prozirnu foliju (neka izlazi preko rubova). Pokušajte ju postaviti što ravnije da nije zgužvana. Slažite sastojke ovim redoslijedom. Izlijte prvo kremu od malina. Dobro poravnajte i zagladite. Zatim izlijte dio bijele kreme s chia sjemenkama i isto lijepo zagladite. Složite red keksa, premažite kekse tankim dijelom druge polovice bijele kreme, opet složite red keksa te izlijte preostali dio bijele kreme.

03

Protresite lagano kalup i poravnajte kremu. Stavite na hlađenje preko noći.

04

Uzmite ravan tanjur ili pladanj te preklopite kalup. S dvije ruke obrnite kalup na pladanj s kolačem. Pažljivo ga okrenite tako da vrh kolača dođe na dno. Skinite kalup i pažljivo odstranite foliju.

05

Narežite kolač na šnite i poslužite uz svježe maline.

podijeli