sastojci
Prhko tijesto:
- 200 g glatkog brašna
- 80 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 1 jaje
Coulis:
- 300 g šumskog voća
- 100 g šećera u prahu
- 60 ml ruma
- 5 g želatine
- 1 čajna žličica škrobnog brašna
Kesten krema:
- 250 g kesten pirea
- 50 g šećera u prahu
- 60 ml ruma
Način pripreme
Sve sastojke za tijesto stavite u jednu posudu i zamijesite. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Razvaljajte tijesto na debljinu od 0,5 cm. Stavite ga u namašćene okrugle kalupe i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 13 minuta na 170 °C. Izvadite tijesto iz kalupa i pustite da se ohladi.
U posudu stavite šumsko voće i šećer te stavite na vatru da provrije. Dodajte rum, škrobno brašno i kuhajte još 5 minuta. Sve izmiksajte štapnim mikserom. Procijedite kroz sito i dodajte želatinu. Ostavite da se ohladi.
Kesten pire razradite i dodajte mu šećer i rum. U košarice od tijesta stavite coulis od šumskog voća pa na vrh dodajte kesten pire. Ukrasite svježim voćem i čokoladom.
Košarice od tijesta možete napraviti tako da okrenete kalup za muffine naopako i na izbočine omotate tijesto.