Kolač od kestena s coulisom od šumskog voća


sastojci

Prhko tijesto:

  • 200 g glatkog brašna
  • 80 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 1 jaje

Coulis:

  • 300 g šumskog voća
  • 100 g šećera u prahu
  • 60 ml ruma
  • 5 g želatine
  • 1 čajna žličica škrobnog brašna

Kesten krema:

  • 250 g kesten pirea
  • 50 g šećera u prahu
  • 60 ml ruma

Način pripreme

01

Sve sastojke za tijesto stavite u jednu posudu i zamijesite. Zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji 15 minuta. Razvaljajte tijesto na debljinu od 0,5 cm. Stavite ga u namašćene okrugle kalupe i posložite ih na lim obložen papirom za pečenje. Pecite 13 minuta na 170 °C. Izvadite tijesto iz kalupa i pustite da se ohladi.

02

U posudu stavite šumsko voće i šećer te stavite na vatru da provrije. Dodajte rum, škrobno brašno i kuhajte još 5 minuta. Sve izmiksajte štapnim mikserom. Procijedite kroz sito i dodajte želatinu. Ostavite da se ohladi.

03

Kesten pire razradite i dodajte mu šećer i rum. U košarice od tijesta stavite coulis od šumskog voća pa na vrh dodajte kesten pire. Ukrasite svježim voćem i čokoladom.

Košarice od tijesta možete napraviti tako da okrenete kalup za muffine naopako i na izbočine omotate tijesto.

podijeli