sastojci

  • 125 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 125 g mljevenih oraha
  • 125 g meda
  • 50 g šećera
  • 1 prstohvat soli
  • 50 g maslaca
  • 2 žlice mlijeka
  • 50 g usitnjenog smeđeg šećera
  • 0.5 žličice mljevenog anisa
  • 0.5 žličice mljevenog klinčića
  • 0.5 žličice mljevenog cimeta

Glazura:

  • 75 g šećera u prahu
  • 1 limun, sok
  • polovice oraha, onoliko koliko imate keksa
  • 50 g nasjeckanih S-BUDGET pistacija

Način pripreme

01

Med, šećer, sol, maslac i mlijeko lagano zagrijte da se sve rastopi i ostavite da se hladi.

02

U gotovo ohlađeno umiješajte smeđi šećer, anis, klinčić i cimet pa dodajte mljevene orahe i 2/3 brašna pomiješanog s praškom za pecivo.

03

Dodajte preostalo brašno stavite na radnu ploču i umijesite glatko tijesto.

04

Tijesto razvaljajte na debljinu 3 - 4 mm, izrežite na kvadratiće, poslažite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom.

05

Pecite oko 10 minuta na 175 °C.

06

Miješajte šećer u prahu s limunovim sokom da dobijete gustu smjesu (prema potrebi, dodajte još šećera ili nekoliko kapi soka).

07

Premažite kekse, pospite nasjeckanim pistacijama, dodajte polovice oraha i ostavite da se glazura suši.

podijeli