sastojci
- 125 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 125 g mljevenih oraha
- 125 g meda
- 50 g šećera
- 1 prstohvat soli
- 50 g maslaca
- 2 žlice mlijeka
- 50 g usitnjenog smeđeg šećera
- 0.5 žličice mljevenog anisa
- 0.5 žličice mljevenog klinčića
- 0.5 žličice mljevenog cimeta
Glazura:
- 75 g šećera u prahu
- 1 limun, sok
- polovice oraha, onoliko koliko imate keksa
- 50 g nasjeckanih S-BUDGET pistacija
Način pripreme
01
Med, šećer, sol, maslac i mlijeko lagano zagrijte da se sve rastopi i ostavite da se hladi.
02
U gotovo ohlađeno umiješajte smeđi šećer, anis, klinčić i cimet pa dodajte mljevene orahe i 2/3 brašna pomiješanog s praškom za pecivo.
03
Dodajte preostalo brašno stavite na radnu ploču i umijesite glatko tijesto.
04
Tijesto razvaljajte na debljinu 3 - 4 mm, izrežite na kvadratiće, poslažite u posudu za pečenje obloženu masnim papirom.
05
Pecite oko 10 minuta na 175 °C.
06
Miješajte šećer u prahu s limunovim sokom da dobijete gustu smjesu (prema potrebi, dodajte još šećera ili nekoliko kapi soka).
07
Premažite kekse, pospite nasjeckanim pistacijama, dodajte polovice oraha i ostavite da se glazura suši.