Jabuke u crnom vinu

sastojci

  • 4 jabuke
  • 160 g oraha
  • 30 g grožđica
  • 60 g melase
  • 40 g maslaca
  • 400 ml crnog vina
  • 1 g cimeta

Način pripreme

01

Grožđice namočite u 100 ml crnog vina. Pola oraha sameljite, a pola nasjeckajte. Jabuke operite, odstranite im sredinu i sjemenke pazeći pritom da ih ne probušite.

02

Grožđice ocijedite, dodajte im orahe, cimet i 40 g melase. Dobro promiješajte pa smjesom napunite jabuke.

03

Stavite jabuke u posudu za pečenje, prelijte ih vinom u koje ste dodali preostalu melasu, na svaku dodajte ploškicu ledenog maslaca i pecite oko 20 minuta na 180 °C. Poslužite toplo ili mlako.

Ako želite dodatno aromatizirati vino, dodajte štapić cimeta, klinčić i zvjezdasti anis.

podijeli

Proizvodi iz recepta