sastojci
- 100 g žitnih pahuljica
- 80 g oraha
- 80 g lješnjaka
- 30 g maslaca
- 50 g meda
- 10 g cimeta
- 30 g čokolade u prahu
- 1 naranča
- 20 g šećera u prahu za posipanje
Način pripreme
Jabukama odstranite srčiku i sjemenke i potopite ih u narančin sok da ne potamne.
Žitne pahuljice, orahe i lješnjake stavite na masni papir u posudi za pečenje pa ih tostirajte oko 7 minuta u pećnici na 180 °C, povremeno promiješajte. Nakon 4 minute pečenja dodajte maslac narezan na listiće i pecite još 3 minute.
Pečene sastojke izmiksajte u blenderu i ohladite na sobnu temperaturu pa im dodajte med, cimet i čokoladu u prahu. Dobivenom smjesom napunite jabuke, pospite šećerom u prahu i poslužite.
Ako je smjesa za punjenje previše tvrda, umiješajte u nju malo narančina soka.