Jabuke punjene pahuljicama, orasima, lješnjacima i medom

sastojci

  • 100 g žitnih pahuljica
  • 80 g oraha
  • 80 g lješnjaka
  • 30 g maslaca
  • 50 g meda
  • 10 g cimeta
  • 30 g čokolade u prahu
  • 1 naranča
  • 20 g šećera u prahu za posipanje

Način pripreme

01

Jabukama odstranite srčiku i sjemenke i potopite ih u narančin sok da ne potamne.

02

Žitne pahuljice, orahe i lješnjake stavite na masni papir u posudi za pečenje pa ih tostirajte oko 7 minuta u pećnici na 180 °C, povremeno promiješajte. Nakon 4 minute pečenja dodajte maslac narezan na listiće i pecite još 3 minute.

03

Pečene sastojke izmiksajte u blenderu i ohladite na sobnu temperaturu pa im dodajte med, cimet i čokoladu u prahu. Dobivenom smjesom napunite jabuke, pospite šećerom u prahu i poslužite.

Ako je smjesa za punjenje previše tvrda, umiješajte u nju malo narančina soka.

podijeli

Proizvodi iz recepta