sastojci
- 250 g heljdinog brašna
- 1 jaje
- 500 ml mineralne vode
- 20 ml maslinovog ulja
- 8 g soli
- 800 g breskvi
- 1-2 vanilin šećera
- 200 g cvjetnog meda
- 100 ml vrhnja za šlag
- 2-3 grančice svježeg timijana
Način pripreme
01
Pomiješajte brašno i sol, dodajte jaje i maslinovo ulje, počnite miješati dodajući vodu malo po malo. Ostavite da tijesto odstoji 1-1,5 sat.
02
U međuvremenu breskvama odstranite košticu, narežite na ploške, pospite vanilin šećerom, dodajte 100 g meda, po želji cimeta (2 g), promiješajte.
03
Prvo ispecite 4 galette u tavi promjera 32 cm. Pečene galette potom stavite u kalupe promjera 26 cm, poslažite kružno u sredinu breskve, preklopite rub prema sredini, pecite na 180 °C 15 minuta.
04
Galette dekorirajte grančicama svježeg timijana i poslužite uz med i tučeno slatko vrhnje.