Peach galette, pie, cake with cream on blue background. Top view.
© Copyright (c) 2018 Anna_Pustynnikova/Shutterstock. No use without permission.

Galetta s breskvama

Ukupno trajanje
120
Min
min

sastojci

  • 250 g heljdinog brašna
  • 1 jaje
  • 500 ml mineralne vode
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 8 g soli
  • 800 g breskvi
  • 1-2 vanilin šećera
  • 200 g cvjetnog meda
  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 2-3 grančice svježeg timijana

Način pripreme

01

Pomiješajte brašno i sol, dodajte jaje i maslinovo ulje, počnite miješati dodajući vodu malo po malo. Ostavite da tijesto odstoji 1-1,5 sat.

02

U međuvremenu breskvama odstranite košticu, narežite na ploške, pospite vanilin šećerom, dodajte 100 g meda, po želji cimeta (2 g), promiješajte.

03

Prvo ispecite 4 galette u tavi promjera 32 cm. Pečene galette potom stavite u kalupe promjera 26 cm, poslažite kružno u sredinu breskve, preklopite rub prema sredini, pecite na 180 °C 15 minuta.

04

Galette dekorirajte grančicama svježeg timijana i poslužite uz med i tučeno slatko vrhnje.

podijeli