Domaći kolač sa suhim voćem i začinima


sastojci

  • 150 g grožđica
  • 100 g suhih brusnica
  • 100 g kandiranih limuna i naranče
  • 100 g lješnjaka
  • 100 g oraha
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g meda
  • 1 vanilin šećer
  • 3 jaja
  • 150 g integralnog brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 0.5 žličice sol
  • 120 g maslaca
  • 30 g nasjeckanog kandiranog đumbira
  • 0.5 žličice cimeta u prahu
  • 0.25 žličice klinčića u prahu
  • 0.25 žličice muškatnog oraščića

Način pripreme

01

Grožđice, brusnice i kandirano voće prelijte toplom vodom i ostavite stajati najmanje 15 minuta. Jaja, šećer, vanilin šećer i med pjenasto izmiješajte. Dodajte rastopljeni maslac i brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli, cimetom, klinčićem i muškatnim oraščićem.

02

Zatim umiješajte ocijeđeno suho voće, đumbir, grubo nasjeckane lješnjake i orahe. Smjesu izlijte u duguljast kalup (25 × 11 cm) obložen papirom za pečenje.

03

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 °C i pecite još 30 minuta. Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa i zamotajte u foliju. Ostavite ga tako najmanje dan prije posluživanja.

Umjesto vodom suho voće prelijte indijskim čajem.

podijeli

Proizvodi iz recepta