
sastojci
- 150 g grožđica
- 100 g suhih brusnica
- 100 g kandiranih limuna i naranče
- 100 g lješnjaka
- 100 g oraha
- 100 g smeđeg šećera
- 50 g meda
- 1 vanilin šećer
- 3 jaja
- 150 g integralnog brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 0.5 žličice sol
- 120 g maslaca
- 30 g nasjeckanog kandiranog đumbira
- 0.5 žličice cimeta u prahu
- 0.25 žličice klinčića u prahu
- 0.25 žličice muškatnog oraščića
Način pripreme
Grožđice, brusnice i kandirano voće prelijte toplom vodom i ostavite stajati najmanje 15 minuta. Jaja, šećer, vanilin šećer i med pjenasto izmiješajte. Dodajte rastopljeni maslac i brašno pomiješano s praškom za pecivo, soli, cimetom, klinčićem i muškatnim oraščićem.
Zatim umiješajte ocijeđeno suho voće, đumbir, grubo nasjeckane lješnjake i orahe. Smjesu izlijte u duguljast kalup (25 × 11 cm) obložen papirom za pečenje.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C 30 minuta, a zatim smanjite temperaturu na 150 °C i pecite još 30 minuta. Ohlađeni kolač izvadite iz kalupa i zamotajte u foliju. Ostavite ga tako najmanje dan prije posluživanja.
Umjesto vodom suho voće prelijte indijskim čajem.
Proizvodi iz recepta
