sastojci
- 180 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- prstohvat soli
- 100 ml ulja
- 75 g šećera
- 1 jaje
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 50 g SPAR Natur*pur BIO kiselog vrhnja
- sok ½ limuna
- 50 g maka
- 50 g smrznutih malina
- 75 g omekšanog neslanog maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 0.25 žličice soli
- 15 g vrhnja ili mlijeka po potrebi
Način pripreme
Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite podloge za muffine. U veliku zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo i sol.
U zasebnoj velikoj zdjeli tucite jaja, šećer, ekstrakt vanilije i ulje. Spojite mokre i suhe sastojke i dodajte vrhnje, a na kraju nježno umiješajte limunov sok i mak.
Tijesto rasporedite u pripremljene posude za muffine i pecite 15 - 20 minuta. Ohladite na rešetki.
Maline usitnite u blenderu, miješajte i protisnite pire kroz sito da uklonite sjemenke. Smjesu lagano pirjajte povremeno miješajući 10 - 20 minuta ili dok pire ne postane gust poput džema. Maknite s vatre i potpuno ohladite.
U velikoj posudi istucite maslac dok ne omekša te umiješajte 200 g šećera u prahu i sol, dodajte ohlađeni pire od maline. Dobivenom kremom ukrasite muffine.