Cupcakes od limuna s makom i kremom od malina

Ukupno trajanje
60
Min
min

sastojci

  • 180 g brašna
  • 1 žličica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • 100 ml ulja
  • 75 g šećera
  • 1 jaje
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 50 g SPAR Natur*pur BIO kiselog vrhnja
  • sok ½ limuna
  • 50 g maka
  • 50 g smrznutih malina
  • 75 g omekšanog neslanog maslaca
  • 200 g šećera u prahu
  • 0.25 žličice soli
  • 15 g vrhnja ili mlijeka po potrebi

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 180 °C i obložite podloge za muffine. U veliku zdjelu prosijte brašno, prašak za pecivo i sol.

02

U zasebnoj velikoj zdjeli tucite jaja, šećer, ekstrakt vanilije i ulje. Spojite mokre i suhe sastojke i dodajte vrhnje, a na kraju nježno umiješajte limunov sok i mak.

03

Tijesto rasporedite u pripremljene posude za muffine i pecite 15 - 20 minuta. Ohladite na rešetki.

04

Maline usitnite u blenderu, miješajte i protisnite pire kroz sito da uklonite sjemenke. Smjesu lagano pirjajte povremeno miješajući 10 - 20 minuta ili dok pire ne postane gust poput džema. Maknite s vatre i potpuno ohladite.

05

U velikoj posudi istucite maslac dok ne omekša te umiješajte 200 g šećera u prahu i sol, dodajte ohlađeni pire od maline. Dobivenom kremom ukrasite muffine.

podijeli