Chocolate meringue cookies on plate over dark stone background. Top view, flat lay
Copyright (c) 2024 Tatiana Volgutova/Shutterstock. No use without permission.

Čokoladne puslice

Ukupno trajanje
75
Min
min

sastojci

  • 4 bjelanjka
  • 200 g šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 100 g tamne čokolade, rastopljene

Način pripreme

01

Zagrijte pećnicu na 120 °C i lim za pečenje obložite papirom za pečenje.

02

U čistoj posudi mikserom počnite tući bjelanjke srednjom brzinom. Kada se počne stvarati mekani snijeg, počnite postupno dodavati šećer, žlicu po žlicu, nastavljajući miksati dok ne dobijete čvrst i sjajan snijeg.

03

U snijeg dodajte ekstrakt vanilije i lagano promiješajte.

04

Rastopite tamnu čokoladu na pari ili u mikrovalnoj pećnici, pazeći da se ne pregrije. Ostavite da se malo ohladi.

05

Žlicom dodajte rastopljenu čokoladu na smjesu od bjelanjaka, ali ne miješajte previše kako biste postigli izgled mramora, odnosno da se vidi razlika između bijele smjese i čokolade.

06

Pomoću dvije žlice formirajte male hrpice smjese na pripremljeni lim za pečenje.

07

Pecite u zagrijanoj pećnici oko 1 sat, dok puslice ne postanu suhe na dodir, ali ipak malo mekane unutra. Ostavite ih da se potpuno ohlade u pećnici s odškrinutim vratima pa ih poslužite.

podijeli