French cuisine. Red grape clafoutis, almondes dressing and cup of tea on light background
Copyright (c) 2020 photosimysia/Shutterstock. No use without permission.

Clafoutis s grožđem

Ukupno trajanje
45
Min

sastojci

  • 500 g crvenoga grožđa
  • 3 jaja
  • 80 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 100 g brašna
  • 120 ml mlijeka
  • 50 g maslaca

Za kalup:

  • 1 žličica maslaca
  • 2 žlice šećera

Za posipanje:

  • 1 žlica šećera
  • 20 g nasjeckanih badema

Način pripreme

01

Kalup za pečenje premažite žličicom maslaca i pospite žlicom šećera.

02

Pećnicu zagrijte na 200 °C.

03

Grožđe operite i odvojite bobice od grozda pa stavite u pripremljeni kalup.

04

U zdjelu stavite jaja, šećer i vanilin šećer, umutite pjenjačom pa dodajte brašno, mlijeko i rastopljeni maslac. Miješajte cijelo vrijeme da smjesa bude glatka, bez grudica.

05

Tijesto prelijte preko grožđa i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 25 minuta na 200 °C.

06

Izvadite iz pećnice i pospite šećerom i nasjeckanim bademima.

podijeli