sastojci
- 500 g crvenoga grožđa
- 3 jaja
- 80 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 100 g brašna
- 120 ml mlijeka
- 50 g maslaca
Za kalup:
- 1 žličica maslaca
- 2 žlice šećera
Za posipanje:
- 1 žlica šećera
- 20 g nasjeckanih badema
Način pripreme
01
Kalup za pečenje premažite žličicom maslaca i pospite žlicom šećera.
02
Pećnicu zagrijte na 200 °C.
03
Grožđe operite i odvojite bobice od grozda pa stavite u pripremljeni kalup.
04
U zdjelu stavite jaja, šećer i vanilin šećer, umutite pjenjačom pa dodajte brašno, mlijeko i rastopljeni maslac. Miješajte cijelo vrijeme da smjesa bude glatka, bez grudica.
05
Tijesto prelijte preko grožđa i stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 25 minuta na 200 °C.
06
Izvadite iz pećnice i pospite šećerom i nasjeckanim bademima.