sastojci
Podloga
- 250 g integralnih keksa
- 125 g rastopljenog kikiriki maslaca
Krema
- 500 g krem sira
- 80 g šećera u prahu
- 100 g kikiriki maslaca
- 400 ml vrhnja za šlag
Za ukrašavanje
- 250 g kikirikija
- 2-3 listića svježe metvice
Način pripreme
Sameljite kekse i pomiješajte s rastopljenim kikiriki maslacem. Smjesu utisnite u kalup obložen papirom za pečenje i odložite u hladnjak.
U međuvremenu stucite vrhnje za šlag. Razmutite krem sir, maslac od kikirikija i šećer u prahu, dodajte u smjesu žlicu po žlicu šlaga i ujednačite.
Ulijte kremu na podlogu, poravnajte površinu i odložite u hladnjak da se stvrdne. Tortu ukrasite prženim kikirikijem i listićima metvice.
Kolač će biti još bolji koristite li maslac s komadićima kikirikija.