sastojci

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 75 g šećera
  • 60 g glatkog brašna
  • 0.5 praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • naribana korica limuna

Za nadjev:

  • 500 g ricotta sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 1 vanilin šećer
  • 100 g marcipana
  • 50 g čokolade (komadići ili kapljice)
  • 150 g kandiranog voća (limun, naranča, trešnja)
  • 80 g grožđica
  • 50 g nasjeckanih badema
  • 50 g nasjeckanih pistacija
  • 50 g čokolade
  • 2 žlice likera od višanja
  • 5 žlica soka naranče
  • 150 g marcipana
  • 100 g šećera u prahu
  • 30 g kandiranih trešanja
  • 100 g želiranog voća
  • 1 limun
  • 100 g šećera u prahu

Način pripreme

01

Pripremite smjesu za biskvit tako da žumanjke i šećer pjenasto umutite, dodajte vanilin šećer, koricu limuna i brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju umiješajte bjelanjke istučene u snijeg i izlijte u kalup za torte (Ø 24 cm ) prekriven masnim papirom. Pecite biskvit u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 35 minuta. Biskvit ohladite i narežite tako da imate dva ista komada (Ø 20 cm) i trake biskvita za obložiti rub kalupa.

02

Za nadjev pripremite smjesu od sira, šećera u prahu, vrhnja, vanilin šećera i ostavite u hladnjaku da se hladi nekoliko sati. Potom umiješajte smjesu od kandiranog voća, grožđica, badema, pistacija i čokolade. Kalup za cassatu (Ø 20 cm i visine 7 cm) pospite šećerom u prahu.

03

Marcipanu dodajte šećer u prahu i zamijesite jednoličnu smjesu. Zatim tanko razvaljajte, stavite preko kalupa za cassatu tako da prekrijete dno i rub. Višak marcipana maknite, na dno položite prvi biskvit i trakama biskvita obložite rub kalupa. Nakapajte biskvite mješavinom soka naranče i likera pa kalup napunite pripremljenim nadjevom, poravnajte i prekrijte drugim biskvitom.

04

Ostavite kolač tri sata u hladnjaku, a zatim ga izvrnite na podlogu za tortu. Izmiješajte šećer u prahu i 1 – 2 žlice soka limuna da dobijete gustu glazuru. Premažite njome kolač, a kad se osuši, ukrasite kandiranim trešnjama ili želiranim agrumima.

Pripremite male kupolaste cassate u kalupima s okruglim dnom za svakog posebno. Za to će vam trebati više vremena i odgovarajući kalupi, ali uspjeh neće izostati.

podijeli

Proizvodi iz recepta