sastojci

  • 280 g tamne čokolade
  • 115 g maslaca
  • 200 g šećera
  • 120 g prženih samljevenih lješnjaka
  • 80 g krupno sjeckanih prženih lješnjaka
  • 3 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 35 g brašna
  • prstohvat soli

Način pripreme

01

Na tavi lagano prepržite lješnjake.

02

Na laganoj vatri otopite čokoladu i maslac, stavite smjesu sa strane da se malo ohladi i umiješajte šećer i ekstrakt vanilije. Dodajte jedno po jedno jaje i dobro promiješajte.

03

U smjesu umiješajte mljevene lješnjake, brašno sa soli i na kraju krupno nasjeckane lješnjake.

04

Kalup za kolače obložite masnim papirom, ulijte smjesu i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici oko 35 minuta na 180°C.

podijeli

Proizvodi iz recepta