sastojci
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 170 g margarina
- 170 g tamne čokolade
- 80 g oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 žlica cimeta
- 100 g tamne čokolade
- 2 žlice ulja
Način pripreme
01
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Margarin pjenasto umutite sa šećerom, dodajte žumanjke i prethodno otopljenu i malo ohlađenu čokoladu. Pomiješajte brašno, prašak za pecivo i cimet. Bjelanjke umutite u čvrst snijeg i postupno dodajte smjesi i sve lagano pomiješajte.
02
Kalup premažite s malo margarina i pobrašnite. Izlijte smjesu u kalup i pecite 60 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 °C. Zadnjih 15 minuta kolač prekrijte folijom kako bi se ravnomjerno ispekao.
03
Kolač ohladite i izvadite iz kalupa.
04
Na pari otopite čokoladu sa 2 žlice ulja i dekorirajte kolač.