Bajadere

Ukupno trajanje
30
Min
min

sastojci

  • 250 g šećera
  • 250 g margarina
  • 350 g mljevenih keksa
  • 150 g mljevenih badema
  • 120 ml vode
  • 10 g kakaa u prahu
  • 80 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 30 ml ruma

Glazura:

  • 150 g čokolade sa 72 % kakaa
  • 75 g margarina

Način pripreme

01

Šećer kuhajte s vodom, maknite s vatre, dodajte kockice margarina i miješajte dok se ne rastopi.

02

Umiješajte rum, mljevene kekse i bademe. U polovicu smjese umiješajte kakao i rastopljenu tamnu čokoladu.

03

Na masni papir rasporedite sloj tamne smjese debeo 8 ‒ 10 mm, poravnajte površinu pa na nju namažite smjesu bez kakaa.

04

Ostavite u hladnjaku da se stvrdne.

05

Za glazuru rastopite tamnu čokoladu, u nju potpuno umiješajte margarin pa premažite bajadere.

06

Vratite u hladnjak i držite u njemu do posluživanja. Narežite kocke veličine 3 x 3 cm i poslužite.

podijeli