sastojci
- 250 g šećera
- 250 g margarina
- 350 g mljevenih keksa
- 150 g mljevenih badema
- 120 ml vode
- 10 g kakaa u prahu
- 80 g čokolade sa 72 % kakaa
- 30 ml ruma
Glazura:
- 150 g čokolade sa 72 % kakaa
- 75 g margarina
Način pripreme
01
Šećer kuhajte s vodom, maknite s vatre, dodajte kockice margarina i miješajte dok se ne rastopi.
02
Umiješajte rum, mljevene kekse i bademe. U polovicu smjese umiješajte kakao i rastopljenu tamnu čokoladu.
03
Na masni papir rasporedite sloj tamne smjese debeo 8 ‒ 10 mm, poravnajte površinu pa na nju namažite smjesu bez kakaa.
04
Ostavite u hladnjaku da se stvrdne.
05
Za glazuru rastopite tamnu čokoladu, u nju potpuno umiješajte margarin pa premažite bajadere.
06
Vratite u hladnjak i držite u njemu do posluživanja. Narežite kocke veličine 3 x 3 cm i poslužite.