minestrone juha u loncicu

Zašto je minestrone juha na tako dobrom glasu

Simbol talijanske kuhinje i mediteranske prehrane koji od davnina oduševljava kombinacijom povrća i tjestenine zapravo ima onoliko lica koliko je i godišnjih doba. Recepture su podložne čestim promjenama, odnosno fokus je uvijek na sezonskom povrću, tako da nikada ne može dosaditi. Drugi naglasak je na raznovrsnosti povrća, što znači da su proljeće i ljeto idealno vrijeme za pripremu različitih varijacija na ovu temu. Minestrone juha vrlo je zasitna i prava je poslastica.

minestrone juha u zdjelici

Zdravi povrtni miks na žlicu

Najpopularnija talijanska juha izvor je vlakana, ponajprije iz povrća koje sadrži artičoka, rajčica, mladog graška, tikvica, šparoga... Osim tjestenine, u ovu gustu juhu mogu se dodati riža ili slanutak, ovisno o tome što vam je draže. Nema strogih pravila i to je ono što ovo jelo čini omiljenim diljem svijeta. Tjesteninu je najbolje skuhati odvojeno pa dodati u juhu. Ovo je jelo koje nije komplicirano za pripremu, ali se ne radi na brzinu.

 

Top kombinacija

Gustu juhu najbolje je poslužiti uz malo pesta ili parmezana, a možete pripremiti i hrskavi kruh s češnjakom za maksimalan gastro užitak.

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.

minestrone juha u tanjuru