Copyright (c) 2020 stockcreations/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2020 stockcreations/Shutterstock. No use without permission.

Za najveće obožavatelje - male tajne uspješnog grillanja

Dobri savjeti u kuhinji, ili u ovom slučaju za rešetkom, nikada nisu viška, osobito u jeku sezone delicija s roštilja. Na policama SPAR-a i INTERSPAR-a pronađite sve za pripremu raznovrsnih grill recepata, kao i za čišćenje te održavanje vašeg roštilja. Prije uživanja u sočnom mesu i povrću, hrskavim kruščićima i svemu ostalomu, važno je zapamtiti nekoliko ključnih savjeta koji će vam omogućiti bogatstvo arome i okusa.

 

Top kvaliteta

Dobar grill započinje kupnjom kvalitetnih proizvoda i namirnica. SPAR kupcima osigurava vrhunsku kvalitetu i provjereno porijeklo svojih te osigurava više od 1000 proizvoda za savršeno iskustvo pripreme omiljenih delicija s grilla zbog čega ga i prati moto “Home of BBQ”. 

Copyright (c) 2016 Lukasz Szwaj/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2016 Lukasz Szwaj/Shutterstock. No use without permission.

Ne bodite meso vilicom i ne okrećite ga prečesto

Znamo da je teško odoljeti iskušenju, pa možda čak i zabavno stalno okretati meso, ali bockanjem i premještanjem riskirate gubitak sokova, neravnomjerno pečeno meso i kao rezultat suhe namirnice. Postavite meso na roštilj i ostavite neko vrijeme te okrenite samo jednom za najbolji rezultat.

Tempirajte

Želite li savršeno sočno i idealno pečeno meso, tada ga izvadite iz hladnjaka barem pola sata prije pripreme. Na taj će se način temperirati i ravnomjerno ispeći, a vi ćete dobiti komad mesa koji će zadržati sve svoje sokove. Želite li i brzo gotovo meso, držite se ovog savjeta jer se takvo meso puno brže peče, a to znači i bolji okus.

Primijenite fora trik za sočan burger

Za što sočniji burger isprobajte zanimljiv trik. Na polovici pečenja u sredinu burgera umetnite kockicu leda ili maslaca. Led ili maslac će se topiti, a burger će zadržati svoje sokove i biti savršeno sočan. Upotrijebite začinjeni maslac za još bolji okus vašeg burgera. Trik je i u tome da ga ni slučajno ne bodete vilicom već ga okrenite hvataljkom.

Copyright (c) 2020 Iuliia Azarova/Shutterstock. No use without permission. Copyright (c) 2020 Iuliia Azarova/Shutterstock. No use without permission.

Čistite s lakoćom

Majstori roštilja imaju svoje asove u rukavu i za čišćenje. Jedan od načina je da rešetke protrljate polovicom krumpira koji će otpustiti škrob koji će lako ukloniti ostatke s rešetke. Slično možete napraviti i s polovicom luka. Rešetku možete položiti i na komad novina, prekriti ih drugim listom novina, zaliti vodom i ostaviti preko noći. Ujutro samo istrljajte i voilà!

Sve za najbolji roštilj pronađite na stranici Spar Home of BBQ

 

*Sve informacije u članku su informativnog karaktera.