Top trikovi – pirovi krutoni i krušne mrvice u sasvim novoj ulozi

domaci krutoni sa persinom
Copyright (c) 2015 Brent Hofacker/Shutterstock. No use without permission.

Krutoni su dobro poznati sastojak salata i juha, a krušne mrvice pak nezaobilazan sastojak u paniranju. Ovog puta dajemo im sasvim novu ulogu. Posebnu finu dozu daje im pir i SPAR Natur*pur potpis. Pir, jedna od najstarijih vrsta žitarica sve više osvaja naše kuhinje. Sve je češći gost naših variva, salata i brojnih jela u izvornom obliku žitarice. No, sve više se koriste i proizvodi od pira, kao što su brašna, tjestenine, pahuljice i brojni drugi. Jedan od glavnih razloga su nutrijenti koje sadrži. Vitamini, minerali i bjelančevine naći će se na vašem tanjuru zahvaljujući odličnom piru.

Uz raznovrsnu ponudu SPAR-ove robne marke Natur*pur, s lakoćom ćete pronaći idealan proizvod za sebe. No ovog puta prednost dajemo krutonima i krušnim mrvicama. Iako ih u jelima koristimo na neke uobičajene načine, odlučili smo im dati novo lice i predstaviti ih u sasvim novoj ulozi.

Krutoni kakve ne poznajete

Ovaj hrskavi dodatak najčešće nalazimo u salatama, a Cezar salata bez njega nije to. Krutoni su nezaobilazni i u kremastim juhama kojima daju posebnu dimenziju i teksturu. No krutone možete iskoristiti na bezbroj novih načina. U doručak će se savršeno uklopiti dodate li ih u kajganu dok je još kremasta. Na taj ćete način zamijeniti kruh, a kajgana će dobiti posebno zanimljivu teksturu. Krutoni će se odlično snaći i u nadjevima za perad ili pak u finoj mesnoj roladi. Nadjevu će na taj način dati kompaktnost. Volite li chilli con carne, probajte mu dodati i krutone, oduševit ćete se. Voljet će ih i palenta, a pospete li ih omiljenim začinima, dobit ćete fantastičnu grickalicu.

razeni krutoni u zdjelicama
Copyright (c) 2018 Alp Aksoy/Shutterstock. No use without permission.

Drugačije krušne mrvice

Krušne mrvice također su standard u kuhinji. Omiljenih pohanaca bez njih jednostavno nema. Neki kuhari ih i koriste pri pečenju kolača za posipavanje kalupa kako se tijesto ne bi zalijepilo. No, njihova uloga je puno šira. Pomiješate li krušne mrvice za začinima i parmezanom, dobit ćete odličan posip za tjesteninu, i onu zapečenu i bolonjez. Možete ih dodati i u kremaste juhe kako biste ih zgusnuli. Talijanske domaćice krušne mrvice vole koristiti i za posipanje pizze koja tako dobiva sasvim novu dimenziju okusa.

 

* Sve informacije u ovom članku su informativnog karaktera.